Omvormer

Het is altijd makkelijk om 230 VAC te hebben, als je niet ‘aan de paal staat’. Veel is 12 V en de meeste laders zijn USB. Maar toch is er altijd wel iets wat alleen op 230 VAC werkt. Nu hoeven we geen Nespresso of grill in de camper. Maar zaken als laptop, foto-toestel.

Bovendien gaat het nog wel een keer naar e-bikes. Dan is het makkelijk om de accu onderweg wat bij te kunnen laden.

In eerste instantie een Victron 1200 W inverter in gedachten. Ook al is de accu daar eigenlijk nog niet geschikt voor, maar voor de toekomst wel handig. Bewust gekozen voor Victron, omdat ik zo veel mogelijk wil standaardiseren op Victron Smart.

Toen ik de inverter thuis kreeg, bleek die toch wel iets groter te zijn dan gedacht. Alle elektronica (en kachel) zit onder de zitbank. Daar geen plek voor deze grote inverter. Dus omgeruild voor 500 W exemplaar.

De plek onder de bank is niet ideaal, omdat hier ook de kachel zit. Dus niet de koelste plek in de camper. Maar eens zien hoe het gaat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *