Victron BMV-712

De enige indicatie van accu status is het voltage op het display. Dat zegt weinig over de restcapaciteit en al helemaal niets over actuele verbruik of opbrengst zonnepanelen. Dus een batterij monitor is gewenst (tenminste voor iemand die alles wil meten). Voor elektronica wil ik standaardiseren op Victron Energy componenten.

Dus de keuze voor Victron smart-shunt of de BMV-712. De Smart Shunt is in feite identiek, maar geen display. Alleen bluetooth. De 712 heeft een display en bluetooth. Uiteindelijk voor de 712 gekozen, omdat alleen bluetooth in de praktijk wellicht lastig is.

Inbouw was op zich een fluitje van een cent. Alleen de kabel van accuruimte naar display boven de de deur was natuurlijk weer lastig. Hoe krijg je een kabel van de ene kant naar de andere? Kan lastig zijn.

De shut heeft nog een tweede ingang. Of voor temperatuur sensor accutemperatuur of voor voltage tweede accu (bijv startaccu). Die moet nog aangesloten worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *