Truma Inet x paneel

De Truma kachel/boiler wordt bediend met een standaard Truma CP classic bedienknop. Werkt op zich goed, maar temperatuur wordt niet thermostatisch geregeld. Een stand 1-10 i.p.v. een temperatuur instellen.

Nu heeft Truma tegenwoordig ook de Inet X panel als vervanging van oudere bediendelen. Vorig jaar al naar gekeken. Toen nog slecht te leveren. Contact gehad met Gimeg. De boiler zou de juiste firmware versie moeten hebben en compatibel zijn met de nieuwe Truma Inet X panel.

Ombouw zou makkelijk moeten zijn. Stekker TIN-bus overzetten en paneel voorzien van 12 V voeding. Natuurlijk net een regenachtige dag gekozen voor dit klusje. Op zich makkelijk klusje. Gat van bestaande CP classic wat groter maken. TIN bus stekker overzetten. En dan nog 12 V nodig. Dat blijkt wat lastiger. Achter bedien paneel zit wel een verdeelblok, maar deze wordt geschakelt door de verlichting. Dus extra kabel getrokken. Toen de kabel er in zat, zag ik nog een lose kabel. Blijkt 12 V te zijn.

Alles werkt. Kachel in te stellen op een temperatuur, ipv stand 1-10. Boiler ook 40/70 grd stand. Wel een gek ding: de temperatuur sensor is nu nog aangesloten regelrecht op de boiler. Dat betekent dat als de boiler/kachel nog uit staat, deze een waarde nul geeft. Zodra de boiler of kachel ingeschakeld wordt, komt hier de werkelijke temperatuur te staan. Op zich wel logisch, maar niet fraai. Volgende stap is om temperatuur sensor regelrecht op inet x paneel aan te sluiten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *