Het is Idrija geworden. In het dorp iemand op een scooter met geel hesje die ons gelijk al aanschoot. Of we wilden parkeren of camperplek wilden. Follow me, follow me. Even kort een slecht gevoel maar hij bracht ons keurig naar de camperplek. Bijzonder stijle en smalle weggetjes. Maar wat weer een plek. Max 4 campers en fantastisch uitzicht over het stadje. Geen sanitair, maar ook niet nodig. Bijzonder vriendelijke eigenaar. Idrija is Unesco erfgoed ivm de kwikmijn onder de stad. Een na grootste kwik mijn van de wereld. Volgens de eigenaar, die ook gids is, zit de mijn precies onder de camper (95 m). De eigenaar was samen met vrienden aan het bbq-en. Gezellig gitaar erbij. Dit weekend het jaarlijkse kant-klos festival. Een soort braderie en school-volksfeest. Gezellig. Maar tot 1 uur s nachts harde muziek van beneden uit het dorp.

De volgende ochtend weer een lekker stuk gelopen. Divje Jezero meer. Een van de beroemde meertjes van Slovenië. Klein meertje, maar de bron zit erg diep. In 1970 hebben duikers 170 m afgedaald en de bodem nog steeds niet bereikt. Van het meer gaat het kortste reviertje, slechts 55 m, voordat hij in de Idrijca rivier komt. Daarna de kwik-mijn bezocht. Erg interessant. Om half drie toch maar besloten om verder te gaan.

CP Idrija: N 45.998690 E 14.025719

CamperContact
Park4Night