Na de prachtige wandeling 35 km richting Ljubjana gereden. Prachtige camperplek in Dolsko gevonden. Op CamperContact allemaal superlatieven over deze CP en dat klopt ook. Boerderij met camperplek in de boomgaard. Bij aanmelden gelijk aan de witte wijn en Laško bier, terwijl mama bezig is met bonen afhalen. Trein station op 1 km. Ljubjana ca 18 km. Morgen dagje stad gepland. We blijven hier twee dagen.

De volgende dag naar Ljubljana, de hoofdstad. Ca 290,000 inwoners (Slovenië 2.1 M), dus lekker overzichtelijke en compacte stad. Historische gebouwen, veel kunst, veel gezellige terrasjes. Wat wil je nog meer.

’s Avonds tot laat wijn zitten drinken bij een Duits echtpaar van midden zestig. Kwamen uit Roergebied en dit jaar voor het eerst een eigen camper. En wat voor een. Een oude Mercedes onderstel van 35 jaar oud en daarop een camper. Kijk maar bij https://www.archemobil.de/ voor een idee. Zo’n terreinwagen idee. Hun plan is om over een paar jaar van Alaska naar Vuurland te gaan. Dit jaar nog Noorwegen en zaten ook over 3 weken IJsland te denken. Tja.

Vanmorgen stevig ontbijt bij de boer. Eergisteren aan de oude boer gevraagd en zei dat er vanaf 9 wel brood en eieren te koop was. Gisteren vertelde de zoon dat er vanaf 7:30 ook ontbijt was. Beetje onduidelijk, maar is helemaal goed gekomen. En wat voor ontbijt. Pan met gebakken eieren, vlees soorten, kaas soorten, verse appelsap, koffie. Met goed gevulde maag en volle water tank van de camper, om 9:30 weer op pad. Bestemming onbekend. In ieder geval naar het westen.

Camping Dolsko: N 46.090448 E 14.676704

CamperContact
Park4Night