Vanmorgen net voor 8 vertrokken met lichte regen. Voorspelling was later op de dag buien maar dat lijkt allemaal vroeger. Nu, 10:30, aangekomen op de camping Bled. Bij de poort een bordje met ‘vol’, maar voor onze kleine camper voor twee dagen nog wel plek. Heerlijk plekje aan de rand, onder de bomen. Nu even niets doen. Korte broek kan zo weer aan.

De volgende dag om half 9 op de fiets naar de Vintgar kloof. De kortste weg had Henk uitgezocht, fiets soms aan de hand. Niet alleen vanwege de hellingshoek maar ook omdat een groot gedeelte van de route opnieuw geasfalteerd werd. Fietsend tussen de walsen door. Uurtje gefietst tot aan het begin van de kloof. Prachtig. Allemaal houten bruggen. Omdat we vroeg waren was het nog rustig, in de zomer komen er bussen vol toeristen, dan loop je echt file. Leuke wandeling terug naar de fietsen en bergafwaarts naar de camping. Rust dagje verder aan het meer.

De hele middag bij de camping lekker aan het water gezeten. Camping is vol. Veel duitsers en 90% campers. Aan het water lekker en niet druk. Wel druk met eenden. Om half zes nog even wandelen. Een uitzichtpunt boven de camping. Prachtig uitzicht en mooie kleuren tijdens Golden Hour. Al met al toch weer bijna twee uur gelopen. Nu bij het restaurant van de camping wat eten.

Camping Bled:
N 46.361733 E 14.079647