Navigatie deel II

Een andere optie is om een ipad te gebruiken voor navigatie. De Ducato heeft een mooi uitklapbaar steuntje op het dashboard, waar perfect een iPad in geplaatst kan worden.

Een gewone iPad heeft echter een groot nadeel: er zit geen gps-ontvanger in. Als gekoppeld wordt met een hotspot van een iPhone, komt wel gps-informatie binnen, maar dat wordt maar 1x per minuut bij gewerkt. Ongeschikt voor navigatie dus.

Een iPad 4G is wel voorzien van een gps-ontvanger. Heel vreemd dat Apple dat alleen bij de 4G modellen toegevoegd heeft en niet in de wifi-only modellen. Om nu voor de vakantie een nieuwe iPad te kopen, dat is ook weer zo iets.

Op internet kwam ik de GNS3000 tegen. Een gps-ontvanger met bluetooth die Apple compatibel is. Deze vandaag ontvangen van Bol.com en een proefrit gemaakt. Het lijkt allemaal goed te werken. De GNS3000 is een klein kastje met accu en usb-voeding. Er kan een micro-SD kaart in om continu de gps-locatie op te slaan. Kastje is kleiner dan ik op basis van de plaatjes verwacht had. Het zou mooi zijn als deze goed ontvangst heeft, mooi weggelegd achter in een kastje.

De Sygic Camper navigatie zou een van de beste navigatie apps zijn voor campers en caravans. Deze nu geinstalleerd. Omdat we vrijdag al weg gaan, kunnen we mooi gebruik maken van de 14 dagen proef versie. Als het dan bevalt, kunnen we tijdens de vakantie de licentie aanschaffen. Net toevallig ook weer een vroege-zomer aanbieding van Sygic gezien. Weer ruim € 20 goedkoper.

PS: inmiddels een vakantie met Sygic gereden. Bevalt prima. Heldere navigatie. De Camper/truck versie is wel anders dan de ‘gewone’ versie. Geen CarPlay ondersteuning en andere UI. Niets mis mee verder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *