De camper heeft bij het slaapgedeelte aan de zijkanten geen ramen. Alleen op de achterdeuren. Een een van de ramen zit achter het fietsenrek en kan dus niet open. Dus in het slaapgedeelte weinig mogelijkheden tot ventialtie.

Mijn gevoel zegt dat het warm gaat worden in de zomer. Een airco is te veel van het goede. Te duur, zwaar en werkt alleen als er 230 V wal-spanning is. Ik had goede verhalen gelezen van de Maxxfan. Heel toevallig vlak in de buurt een camper met Maxxfan gezien. De eigenaar was zo tevreden met de Maxxfan, dat hij het op zijn nieuwe camper ook gelijk heeft laten plaatsen. Dus voor ons ook een Maxxfan. Besteld bij Camper Profi.

Deze heeft de zelfde afmetingen als het huidige 40×40 Fiamma dakluik. Ik had er een adapter bij gekocht om de ribbels van het Ducato dak op te vangen. Oude Fiamma blijkt op een mooie montage plaat te zitten. Na het verwijderen van het oude dakraam blijkt het prima te passen. De 12 V van de plafond verlichting gehaald. Dat ging ook heel makkelijk. Geen koker of zo in de weg.

Dus al met al binnen twee uur de Maxxfan gemonteerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *