Onderweg contact gehad met Andre (van de fitness club van Henk), die ook met de camper in Italië is. Heel toevallig hadden wij beiden vandaag Orvieto op het programma staan.  Een “meet-and-greet” was gauw gepland.
Orvieto is een oude stad gebouwd op een plateau van vulkanische tufsteen en werd al bewoond in de tijd van de Etrusken. Bij helder weer heb je een fantastisch uitzicht rondom.
De CP ligt onderaan, naast het treinstation (regelmatig een TGV langs de camper). Met een kabel treintje omhoog naar de oude stad. Begonnen met een gezellige en lekkere lunch  met Andre en Caroline die daarna hun reis vervolgden.
De rest van de  middag door het stadje gelopen. Orvieto heeft een werkelijk prachtige dom. De buitenkant is indrukwekkend zwart-wit gestreept net als de dom in Siena, de façade is heel kleurrijk, en binnen zijn geweldige fresco’s. We hadden een heerlijke temperatuur maar de lucht betrok en het begon te druppen. Buienradar gaf aan dat het behoorlijk zou gaan regenen. Balen. Niets bij ons natuurlijk, geen paraplu (die zijn we sowieso vergeten deze vakantie) en ook geen jassen.  Uiteindelijk viel het mee en bleef het bij gesputter en werd het toch een prachtige middag en hebben we de dom ook nog bij zonlicht kunnen bewonderen. Tot 20.00 uur zitten borrelen bij een wijn barretje en aan de praat geraakt met een Nederlandse man die op fiets van Berlijn op weg naar Rome was. \nMet het laatste kabel treintje van 20.30 weer terug naar beneden en nu weer op de drukke camper parkeerplaats. Volle bak, 30-40 campers. De drone foto is van een stuk van de camperplek. Ziet er niet echt gezellig uit. En dat is het op zich ook niet. Maar, dit soort CP’s zijn vaak op loopafstand van het centrum van een leuke plaats. Dus ideaal om lang in de stad te blijven en dan terug te lopen naar de camper. Meer dan slapen doe je er ook niet.

Camping: N 42.720472, E 12.118948