Gare de Hône – Bard

Vandaag naar Italië. Besloten om niet via de Simplon te gaan, maar via de Gd St Bernhard. Dat is toch het makkelijkste naar Aosta. Ontbijtje in de camper. Bijna vergeten dat de koffie ook opstond. Het begon te stinken en bleek dat de koffiezetter al helemaal droog gekookt was. \nBij de camping nog even grijs water geloosd en vers water in de tank. Via Sion gereden. Gekeken of we Veysonnaz herkenden, maar lastig te zien vanuit het dal.
Planning was om naar het uiteinde van het dal bij Aosta te gaan. Recht voor de Matterhorn. Helaas beloofde het weer niet veel goeds. Toch er maar naar toe. Een grote CP met aardig wat campers. Matterhorn in de wolken. Omdat er regen verwacht werd, toch maar besloten om te vertrekken en lager ergens te gaan staan. Op 2000 m met regen is koud. Bovendien dan morgenvroeg met regen van de berg af. Ook niet fijn.
Onderweg nog gestopt in Aosta. Even zoeken naar parkeerplek, maar dat ging eigenlijk best makkelijk. In Aosta wat rondgelopen en lunch gehad. Lucienne een salade en ik een frittata. Man naast ons had dat en zag er lekker uit. Stond niet op het menu, maar kon wel. Een soort omelet met spinazie.
Geëindigd in Hône. Heel leuk plaatsje met gigantische burcht op een rots. Prima als filmlocatie. Omdat we moe waren in het dorp een pizza gescoord. Bleek weer een prima Italiaans restaurant te zijn. Lekker druk en buiten gezeten. Als toetje een tiramisu. Heerlijk. De CP is aan de rand van het dorp. Prima plek met een 5 tal campers. Water en elektra op de plek. En goede WiFi!

CP parkeerplaats: N 45.613958 E 7.741346