Oberaarsee

Vanmorgen weer op pad met de camper. Het is hier mooi en blijven zou ook geen straf zijn. Maar er is meer te zien. Bij vertrek van een camping moesten we altijd water lozen en vullen. Dus even naar de service plek. Vuil water tank leeg laten lopen, wc leeg en watertank weer half gevuld met water.

Via Brienz naar de Grimselpass. Mooie tocht omhoog. En wat een fantastisch uitzicht op de pas. Een meer met allemaal ijs erin. Even koffie gedronken in het berghaus. We besloten om hier toch maar te blijven. Bij Oberaas See zou een camperplek zijn waar je bijna alleen tussen de pieken staat. Bij een lokaal kraampje even kaas en brood gekocht, zodat we morgen ook ontbijt zouden hebben.

De weg naar boven was afwisseld voor stijgen en dalen. Van hele uur tot kwart over voor stijgen en halve uur tot kwart voor voor dalen. Voor 12 al op de top. Grote parkeerplaats bij stuwmeer op 2300 m. Prima wc bij de parkeerplaats die dagelijks schoongemaakt wordt. Ook nog een berghaus waar we eventueel kunnen eten.

Begin van de middag nog 2 uur gelopen naar ander meer en verder in de camper gezeten. Het weer trekt dicht en af en toe een spat. Jammer weer. Het zou zo mooi zijn om hier vannacht te staan met wolkenloze hemel. We zullen zien. Waarschijnlijk pech. Tussen de buien door nog even met de drone bezig. Niet gelukt om die de lucht in te krijgen. Allemaal foutmeldingen en accu’s leeg.

CP parkeerplaats: N 46.5490181 E 8.2774624